2018.10.17. ,
facebookrss


LEGFRISSEBB SZÁM

cimlap

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Email*
Név*


Magyar találmánnyal közösen játszhatnak fogyatékkal élő és egészséges gyerekek

A magyar anyukák ötlete alapján fejlesztett libikókával az újpesti Semsey Aladár park játszótere minden gyermek számára önfeledt játékot biztosít.

Családi Lap
2016.04.07  14:00   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés

A GE Fényforrás üzletág önkénteseinek segítségével az újpesti Semsey Aladár park játszóterét bővítették ki a fogyatékkal élő gyermekek számára is használható „Pillangó" fantázianevű játékkal. A speciális négylábú libikókán két fogyatékkal élő gyerek hason fekve és két egészséges ülő gyerek játszhat közösen.
A hazai találmány kialakításának köszönhetően a felülni még nem tudó kisbabák is élvezhetik a libikókázást. Az egyedülálló, integrált játszótéri játék újpesti telepítése a MagikMe, a GE Fényforrás üzletág és Újpest önkormányzatának összefogásával valósult meg.

Minden huszadik családban találunk egy fogyatékkal élő gyermeket. A most telepített integrált játszótéri játékkal a fogyatékkal élő és egészséges gyerekek, illetve családjaik megismerhetik az együttjátszás, valamint az együttműködés örömét, amit később az élet különböző területeire is kiterjeszthetnek." - fejtette ki Harsányi Eszter, a MagikMe ügyvezetője.


A Semsey park minden újpesti szívéhez közel áll. Tornaórák, tavaszi délutánok, baráti focimeccsek és rendezvények színhelye. Igazi esszenciája az Újpestre jellemző közösségi és sportos hangulatnak. Ezért is volt nagy öröm számomra, hogy éppen itt épülhet meg az a speciális játszótéri libikóka, ami lehetővé teszi, hogy együtt játszanak a fogyatékkal élő és egészséges gyerekek. Hiszek a Pillangóhatásban. Hiszek abban, hogy egy hely, egy játék, egy közös kezdeményezés nem csak a közvetlen környezetet, de a világot is jobbá teheti" - mondta Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere.

Az Unicef hivatalos partnereként működő, az eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztését célzó Kincs-Ő Közhasznú Alapítvány a GE Fényforrás üzletágával együttműködésben indult a GE Volunteers Grant pályázatán, hogy minél több gyermek számára elérhetővé tegye a speciális játékokat. A pályázaton elnyert több mint 3,5 millió forint segítségével minden egyes városban telepítenek játszótéri játékot, ahol a GE Fényforrás üzletág telephelyei megtalálhatók. A budapesti kezdeményezést követően további játszótéri játékok kihelyezésére kerül sor Kisvárdán, Hajdúböszörményen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen.

Vállalatunknál az önkéntesség több évtizedes múltra tekint vissza. Munkatársainak elkötelezettsége lehetővé tette, hogy egyre több fogyatékkal élő kisgyerek átélhesse a játszótéri játék önfeledt örömét." - mondta Sabján László, a GE Fényforrás üzletág budapesti gyárának igazgatója.


A kommenteléshez be kell jelentkezni.

Hozzászólások

Nincs hozzászólás